Dempers Vs. Veerpoten

WAT DOEN SCHOKDEMPERS

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, ondersteunen schokdempers niet het gewicht van het voertuig. Het primaire doel van de schokdemper is om de bewegingen van de veren en het onderstel te absorberen. Ze doen dit door de kinetische bewegingsenergie van het onderstel te transformeren tot thermische-energie of warmte-energie die uiteindelijk in de hydraulische vloeistof van de demper verdwijnt. 

Schokdempers zijn eigenlijk oliepompen. Aan het einde van een zuigerstang zit een zuiger die tegen de hydraulische vloeistof in een buis opwerken. Omdat het onderstel op en neer beweegt, wordt de hydraulische vloeistof geforceerd door kleine openingen in de zuiger getransporteerd. De openingen laten echter maar een beperkte hoeveelheid vloeistof door. Hierdoor beweegt de zuiger langzamer waardoor ook de beweging van de veer en het onderstel trager wordt. 

De weerstand van een schokdemper is afhankelijk van de snelheid van het onderstel, het aantal openingen in de zuiger en hun afmetingen. Alle moderne schokdempers zijn snelheidsgevoelige hydraulische onderdelen – dit betekent hoe sneller het onderstel beweegt, hoe meer weerstand de demper biedt. Op deze manier passen schokdempers zich aan de wegomstandigheden aan en reduceren ze: 
  • Deinen
  • Overhellen of scheeftrekken
  • Duiken tijdens remmen en hellen tijdens accelereren
Schokdempers werken op basis van vloeistofverplaatsing tijdens de ingaande en uitgaande slag. De gemiddelde personenauto of bestelwagen heeft tijdens de uitgaande slag meer weerstand dan tijdens de ingaande slag. De compressiecyclus regelt de beweging van het onaf-geveerde en afgeveerde gewicht van een voertuig.
MONROE SHOCKS & STRUTS: Shocks Vs. Struts 
MONROE SHOCKS & STRUTS: Shocks Vs. Struts

VEERPOTEN

De veerpoot is een algemeen toegepaste demper voor voorwiel en sommige achterwiel aangedreven auto’s met onafhankelijke wielophanging. 

De veerpoot is een belangrijk structureel onderdeel van de wielophanging en voert de taken van de bovenste draagarm bij conventionele wielophangingen uit. Door zijn ontwerp is de veerpoot lichter en neemt hij minder ruimte in dan een schokdemper van een conventioneel onderstel. Veerpoten hebben twee belangrijke taken. Ten eerste hebben ze een dempende functie zoals schokdempers. Van binnen is de veerpoot gelijk aan een schokdemper. Aan het einde van een zuigerstang zit een zuiger die tegen een hydraulische vloeistofdruk werkt om vering en onderstelbewegingen te regelen. Net zoals schokdempers genereren de kleppen weerstand door de op- en neergaande beweging van het onderstel. De veerpoot is, net als de schokdemper, snelheidsgevoelig. Dit betekent dat de hoeveelheid weerstand afhankelijk van de snelheid waarmee het onderstel beweegt meer of minder kan worden. 

Veerpoten hebben nog een tweede taak. In tegenstelling tot schokdempers geven veerpoten structurele ondersteuning aan de wielophanging en veer en handhaven ze de wieluitlijning. Bijkomstig ondersteunen ze veel zijdelingse krachten die op het onderstel uitgeoefend worden. Om deze reden beïnvloeden veerpoten het comfort, de wegligging, remmen, sturen, wielstanden en slijtage van andere onderstelonderdelen.
MONROE SHOCKS & STRUTS: Shocks Vs. Struts

VEERPOOT ONDERDELEN

Een typische veerpoot bestaat uit een spiraalveer om het gewicht van het voertuig te ondersteunen, een behuizing om de veerpoot sterk te maken en een demper in de behuizing om de bewegingen van het onderstel beheersen. De onderzijde van de veerpootbehuizing is verbonden met de stuurinrichting.