Safety Triangle™

Uitleg Safety Triangle™, onderstel onderdelen die het vermogen van de bestuurder om ongelukken te voorkomen kunnen beïnvloeden.

STUURINRICHTING

Door versleten schokdempers en veerpoten kan een voertuig in bochten extreem over gaan hellen. Dit beïnvloedt de capaciteiten van een voertuig om veilig om obstakels op de weg heen te rijden.

STOPPEN

Als schokdempers en veerpoten versleten zijn, komt er tijdens het remmen veel gewicht op de voorwielen van het voertuig waardoor de remweg aanzienlijk langer wordt.

STABILEIT

Door versleten schokdempers en veerpoten kunnen voertuigen tijdens het rijden extreem overhellen, scheeftrekken of deinen. Hierdoor heeft de bestuurde minder controle over het voertuig.

Net zoals de meeste veiligheid gerelateerde onderdelen, slijten schokdempers en veerpoten ook bij normaal gebruik. Hoe snel ze slijten is afhankelijk van veel factoren zoals de staat van de wegen, weersomstandigheden, rijstijl en de belasting van het voertuig.

Omdat schokdempers en veerpoten geleidelijk slijten, heeft de bestuurder de negatieve effecten –slechtere stuurprecisie, remprestaties en voertuigstabiliteit- onder normale rijomstandigheden niet in de gaten. Versleten schokdempers en veerpoten hebben ook en negatief effect op:

  • Comfort
  • Bandenslijtage
  • Wieluitlijning
  • Levensduur van de remblokken
  • Levensduur andere onderstelonderdelen

Monroe wil dat u veilig rijdt. Rijd u met versleten schokdempers en veerpoten? Bezoek om hier achter te komen een van onze Monroe Expert Plus dealers voor een Safety Triangle inspectie. Zoek een Monroe-dealer in uw regio.

Wees slim. Vraag vandaag nog om een Safety Triangle inspectie!