WERELDWIJDE OE-LEIDER

ORIGINELE ONDERDELEN

Wereldwijd leiderschap. Vandaag & Morgen.

Met een netwerk van 14 geavanceerde engineering afdelingen op vijf continenten is Tenneco de toonaangevende leverancier van technologie voor autofabrikanten. Tenneco voldoet aan de verwachtingen van zijn klanten--  waaronder Volkswagen, General Motors, Ford, Toyota, Chrysler, Daimler, BMW, PSA Peugeot Citroen, Nissan en Shanghai Automotive (SAIC) -- en stelt ieder voertuig vakkundig af volgens de meest veeleisende specificaties.

Bekijk hier het overzicht van onze technologisch geavanceerde onderstel producten waaronder:

  • Schokdempers en veerpoten
  • Onderstel systemen/modules
  • CES - Computerized Electronic Suspension
  • Kinetisch passieve stabiliteitssystemen
  • Schroef- en bladveren
  • Schokdempers voor taxi's
  • Heavy duty vrachtwagen en trein schokdempers
  • Top mounts
  • Hoek- en complete asmodules

 

Innovatieve kenmerken

Onze bekroonde Acceleration Sensitive Damping (ASD) schokdemper biedt comfortabele rij en resolute stuureigenschappen. De technologie is een mechanisch kleppensysteem die continue en adequaat de demping aanpast aan oneffenheden en veranderingen in het wegoppervlak.

Deze vooruitstrevende generatie schokdempers dempt frequentieafhankelijk en is milieuvriendelijk omdat er geen olie in zit. De demper kan in elke positie gemonteerd worden en levert solide prestaties bij hoge en lage temperaturen.

Onze Micro-Amplitude Damping (MAD) technologie is een positieafhankelijk hydraulisch circuit dat ontworpen is om energie van onbalans in banden te elimineren. Het circuit is dusdanig ontworpen dat het direct reageert op bewegingen van de schokdemper;.

Geavanceerde elektronische technologieën

Tenneco’s Continuously Controlled Electronic Suspension (CES) levert vooruitstrevende prestaties op het gebied van stabiliteit en comfort. CES is een semi-actief systeem dat de demping continue aan de rijomstandigheden aanpast. Het brein van CES is een geavanceerd kleppenmechanisme dat samen met Öhlins Racing is ontworpen. In de kleppen zitten een geïntegreerde elektronische controller en onderstelsensor die samen de meest geavanceerde dempingkarakteristieken leveren.

CES werd in 2003 voor het eerst commercieel toegepast in de sportieve Volvo’s S60R en V70R;.

Kinetic™ Suspension Systems

Kinetische onderstellen gebruiken technologie die de stabiliteit, wegligging en het comfort van een voertuig verbeteren en de kans op omrollen minimaliseert. De Kinetische ondersteltechnologie kan worden toegepast op het Computer-controlled Vehicle System (CVS). Het betaalbare passieve systeem verbetert de voertuigstabiliteit door overhellen te minimaliseren zonder dat het comfort nadelig te beïnvloeden.

Integrated Kinetic™ H2 CES-system

Deze technologie combineert het passieve Kinetic™ H2 met CES demperkleppen voor continue gecontroleerde demping en overhelstijfheid. Dit intelligente systeem is ontworpen voor sportauto’s en SUV’s, zorgt voor comfort, een goede wegligging en biedt alle voordelen van een semi-actief onderstel.