Monroe® History

MONROE SHOCKS & STRUTS: 100th Anniversary
Monroe® schokdempers en veerpoten, een van de meest gerespecteerde automotive merken viert in 2016 zijn 100ste verjaardag met een uitgebreid programma, promoties en andere speciale activiteiten om de onderdelen waar wereldwijd duizenden technici en miljoenen mensen op vertrouwen te ondersteunen. Monroe schokdempers, veerpoten en andere producten worden geproduceerd door Tenneco.

Monroe werd in 1916 opgericht in Monroe, Michigan door monteur en ondernemer August F. Meyer. Uiteindelijk werd de naam van het bedrijf: Monroe Auto Equipment Company. In de eerste instantie produceerde het bedrijf bandenpompen voor de allereerste automobilisten. Al snel ging Meyer samenwerken met de lokale Dodge dealer Charles S. McIntyre. In 1926 merkten Meyer en McIntyre dat er steeds meer vraag kwam naar rijcomfort en controle. Later dat jaar introduceerden ze hun eerste Monroe “Schok Eliminator”, die binnen afzienbare tijd de veren van veel personenwagens vervingen. Negentig jaar en miljoenen klanten verder is het merk Monroe wereldwijd een erkende standaard voor innovatieve en kwalitatieve producten op het gebied van wegliggingssystemen.

“Monroe is een van de handvol onderdeelmerken die afgelopen eeuw relevant is kunnen blijven door toonaangevend te blijven met innovaties in hun productgroep,” aldus Automotive Parts Headquarters, Inc president en CEO Corey Bartlett. “Onze klanten zijn toonaangevende lokale autobedrijven die hun klanten met vertrouwen Monroe schokdempers aanbevelen. We zijn trots op onze jarenlange samenwerking met Monroe en hun uitstekende team en kijken met vertrouwen naar de toekomst.

Monroe Auto Equipment kwam in 1964 naar Europa, Japan, Australië en Mexico volgende in 1977, Zuid Amerika in 1974 en Canada in 1975. Tenneco kocht het bedrijf in 1977, hield toezicht op de ontwikkeling van diverse Monroe innovaties voor personenwagens, vrachtwagens, bussen en andere voertuigen. Het bedrijf introduceerde de eerste automotive gas-gevulde Monroe Gas-Matic schokdempers in 1982; Monroe Reflex® schokdempers en veerpoten in 1999; Monroe Quick-Strut® complete veerpootsets in 2003 en Monroe OESpectrum® schokdempers en veerpoten in 2011.

Naast zijn sterke aanwezigheid in de wereldwijde aftermarket, is Tenneco een van de grootste OE fabrikanten van rijcontrole en onderstelonderdelen voor autofabrikanten. Tenneco’s revolutionaire Monroe Intelligent Suspension elektronica technologieën bieden autofabrikanten een breed scala aan opties om onderstelsystemen af te stemmen op zeer specifieke eisen en bieden een hoger veiligheids- en comfortniveau aan automobilisten.

Hoogwaardige technologieën, de allerbeste prestaties en een uniek goede relatie met de monteur zijn de kernwaarden en de basis van het voortdurende succes van Monroe. “Iedere Monroe doorbraak voor de aftermarket wordt ondersteunt door toegewijde partners en geschoolde technici die de verantwoordelijkheid hebben genomen om automobilisten een veilige reis te garanderen,” zegt Tenneco Global Aftermarket senior vice president en general manager Joe Pomaranski. “Dat is het ultieme doel van ieder Monroe product – en doel waarvoor sterke samenwerkingen in de hele branche nodig zijn.”
In het thema “Made for the Road Ahead” focust het 100ste verjaardagsfeest zich net zo veel op de toekomst van het Monroe merk als in het verleden. Tenneco vice president en general manager Noord Amerika Aftermarket Jeff Koviak: “Het is deel van onze zakelijke cultuur om altijd op zoek te zijn naar nieuwe mogelijkheden om de stabiliteit en prestaties van voertuigen nog verder te verbeteren. Zo hebben onze oprichters deze categorie in de 19de eeuw gecreëerd en is het ook de komende eeuw onze sleutel naar succes.